Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat?

Tehty testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.

Uskot nautintoon ja hyvään oloon

Olet nautintoa ja elämäniloa arvostava ihminen. Sen sijaan, että ärsyyntyisit elämän rasittavista ja varjoisista puolista, sallit itsellesi mukavamman elon: aistit auringon hyväilyn ihollasi ja tuulen henkäyksen hiuksissasi. Haluat kokea ympäristöäsi tietoisena ja valppaana, huvitella, antautua joutilaisuuteen ja/tai elää tasapainossa itsesi ja maailman kanssa.

Uskot itseesi

Yksi jumalistasi olet sinä itse – eikä tämä ole negatiivisesti tarkoitettu. Luotat itseesi, vahvuuteesi ja suorituskykyysi. Pyrit aktiivisesti löytämään mahdollisuutesi sekä toteuttamaan ja kasvattamaan niitä. Tutkit innostuneena ja itsenäisenä maailmaa ympärilläsi. Yksi tai useampi seuraavista periaatteista on sinulle erityisen tärkeä: henkilökohtainen kasvu, vapaus, haastavuus, ainutlaatuisuus, mielikuvitus, suorittaminen, vaikutusvalta ja maailman ymmärtäminen.

Uskot yhteiskunnalliseen vastuuseen

Uskot siihen, että elämässä on kyse ennen kaikkea vastuun ottamisesta – omasta itsestäsi, muista ihmisistä ja ympäristöstä. Näet elämäsi laajemmassa yhteydessä ja tunnet itse olevasi osa suurempaa kaikkeutta. Yksi tai useampi seuraavista periaatteista on sinulle erityisen tärkeä: panostaminen tuleviin sukupolviin, terveystietoisuus, luonnonläheisyys, aitous ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus.

Et kuitenkaan usko Jumalaan, koska et ymmärrä miten Jumala voisi sinua auttaa, mutta senhän jo varmasti tiesit itsekin.

Testiin osallistuja: Mikael Kytönen

Testi löytyy täältä ja sen tekemisestä voit lukea täältä.